Marhád (32, 33) kilátás várak Mátrapont 2 Keleti Mátra
2020. május 25.

Marhád (32, 33)

Az Ilona-völgyi vízeséstől délnyugatra magasodó hegy két csúcsán rejtőzik a Márhád két vára. A vízeséstől a ZO jelzésen tovább sétálva egyszerűen felkereshető. A vízesés megtekintése után indultam a jól követhető turistaúton. A jelzésen haladva a Hurok út előtt egy földút ágazik el jobbra (térképeken is jelölve), itt a fák közé betekintve egy tisztás szélén egy magaslest lehet látni. A tisztáson átvágva toronyiránt pár perc alatt fel lehet jutni a Marhád nyugati várához (33). Innen a gerincen pár száz méter a Marhád keleti vára (32).

marhad.JPG

A keleti várból szép kilátás nyílik a Mátragerincre. Csöndes, nyugodt környék csak ajánlani tudom a feltöltődésre vágyó, kalandokat kedvelő túrázóknak. A várakból alig maradt valami. A tetőn egy-két téglát láttam csupán. A nyugati vár egy részének fala (alapja) maradt fenn.

marhad_terkep.png

A panoráma és a könyék nyugodtsága miatt Marhád várainak 2 Mátrapontot adok:

2_pont.png

A bejegyzés trackback címe:

https://matra.blog.hu/api/trackback/id/tr3314494208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása