Hosszú távú terveim a Mátrában terv
2017. február 22.

Hosszú távú terveim a Mátrában

Összegyűjtöm egy helyre a Mátrával kapcsolatos hosszú távú terveimet. Készítettem egy kis ábrát is a vizuális szemléltetés és összefoglalás céljából:

logo.jpg

  1. Mátra 52 : térképek és könyvek böngészése közben kijelöltem 52 érdekes és felkeresésre ajánlott helyet (ez egy szubjektív lista). Célom az összes felkeresése pár éven belül. Idő közben újabb helyeket is találtam könyvekben, térképeken, de az eredeti listát nem módosítom, hanem majd a következő 52-es listára kerülnek fel.
  2. nevesített szikla: Szeretem a sziklák formáit, színeit nézegetni. A Mátra területén sok szikla található (Cartographia térképek szerint), többségüknek  - valamilyen okból - adtak nevet is (pl.: Pezső-kő, Bodnár-kő). Célom az összes névvel rendelkező (esetleg a név nélkül szereplő) sziklák felkeresése.
  3. várak a Mátrában : a túramozgalom 2005-ös könyvében szereplő összes vár meglátogatása, valamint a vár vagy várra utaló nevű helyek felkeresése. (Pásztor József könyvében is számos vár megnevezésű hely kerül említésre, ezek is fel fognak kerülni a vár listámra).
  4. nevesített fa: a sziklákhoz hasonlóan néhány fát névvel jelölnek a térképen. Ezeket a nevesített fákat (esetleg a névvel nem rendelkező de a térképen szereplő jelleg fákat) fel akarom keresni.
  5. összes jelzett turistaút bejárása: egyszerűen a Mátra területén lévő összes turistaúton sétálni akarok.
  6. szent helyek felkeresése: feszületek, templomok, kápolnák és képes fák szerepelnek a felkeresési listámon.
  7. "kincsesládák": geocaching.hu oldalon 2016-ban 107 láda szerepelt a Mátra területén. Eddigi tapasztalataim alapján a ládák felkeresésre érdemes helyeken kerültek elrejtésre, ezért az összes felkeresése a célom, legyen az hagyományos, multi vagy virtuális láda.

A lista nem fontossági sorrend, valamint átfedések is lehetnek (pl.: a Mátra 52 listán szerepelnek várak és nevesített fák, sziklák is). Túrák tervezésekor fontos szempont, hogy az útvonal minél több felkeresendő pontot érintsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://matra.blog.hu/api/trackback/id/tr7312158705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása